NYHETER

Mange unge kunstnere var med på tegnekurset Lørdag 4. mars i Tønsberg bibliotek. 

Vi startet med å tegne troll og monstre. Så tegnet vi snåle ansikt, rare fisker, spiste godteri og hadde det moro.

Illustrasjon på barn ved sommerleir

Sommerleir på Barneskjær 1 – 3 juli 2022 ble en opplevelse for Ukrainske flyktninger

Det ble mye bading, grilling, lek og spill, konkurranser og mye mye mer. Det ble kreativitet og teambuilding aktiviteter. En fisk fikk de også på kroken. 

Båten til Kreakids gikk i skytteltrafikk mellom øya og fastlandet. Rotary var med som vakter. De fleste ville ligge i telt. Og Skattekammeret/Kirkens bymisjon stilte med telt, soveposer og underlag.

Mange ville skyte med pil og bue på Færder barnefestival

Kidsa sto i kø for å være med på moroa. Etter Færderseilasen lørdag 11.juni var det duket for barnefestival på søndagen i Gunnarsbøparken. Idrettsklubber og foreninger var invitert til å sette opp stand med aktiviteter for barna. Kreakids hadde telt ved siden av Ukraina foreningen, og vi lagde liv og røre for barna. Etter tre kryss på skjema (Gjennomførte aktiviteter) kunne barna få en premie eller is i boden til DNB.

Etter avsluttet aktiviteter var det konsert med blant annet Melodi grand prix junior vinneren 2022. 

 

Kjempegøy å være med i borgertoget Tønsberg 17.mai 2022.

Det var mange foreninger og lag med, og mange fikk vist fram det beste de hadde av entusiasme for sin forening: Drakter og dans, kor og sang. Karate og turn. Lions og Frelsesarmeen og Rødekors med flere. Kreakids stilte opp med i cargosykkel og kreativt antrekk. Ukraina foreningen hadde med mange barn og ungdom som viftet med sine gule og blå flagg.  Vi håper på flere lag neste år, og kanskje et korps også. 

Gøy med marsipan i påsken

Påske skal være moro også for de som ikke har så stor hytte på fjellet! Kreakids inviterer til «marsipanfest» Lørdag 16. april kl. 09.30 – 11.30.

Stedet er Nøtterø Bakeri & Konditori AS på torget i Tønsberg. Her kan barn få være med å kna deig, lage farger og figurer med marsipan og godteri. Skape egne morsomme figurer og former. Alt er gratis og foresatte og venner kan være med. Obs: Marsipan inneholder mandler, og for de med nøtteallergi tilbyr vi annet godteri som alle kan smake på. Uansett er det gøy å lage figurer!  Det er begrenset med plasser, så var raske med å melde deg på. Send sms «Kreakids» til tlf. 90094995 for å sikre plass rundt bordet.

Noen Kreakids har «Tjuvstartet» med marsipan før påskeaften. Velkommen til alle bakeglade barn! 

Det er viktig å bli gjenkjent 🙂 

Vi har trykket både refleksvester, gensere og t-skjorter. Til og med en caps har vi fått logoen vår på. Når vi setter igang aktiviteter og prosjekter skal vi synes for de som vil være med. Lederne og de som hjelper til vil være godt synlige slik av deltagerne kan spørre om hjelp og få veiledning når noe skjer. De voksne får gule vester, de unge (Kreagent jr) får oransje vester, og de yngste får grønne vester. Slik er det lettere å se forskjell på de som har ulikt ansvar i prosjektene.

_________________________ 

Hyggelig møte med Tønsberg blad, Gründer Ghazi og DNBs forbruker spesialist 

Endelig blir det borgertog i Tønsberg. Kreakids har «pusjet» på for dette siden 2014. Nå blir det liv på 17.mai 2022 !

Knekt bak aksel for Kreakids El-bil. Foreningen må ut med 20.000,- i ekstra utgifter for reparasjoner

Kreakids Vestfold investerte i november 2021 kr. 9000,- i en liten «Buddy» El-bil. Hensikten var å kunne kjøre og hente medlemmer til og fra prosjekter uten at det skulle koste så mye. Bilen ble hentet i Østfold og fraktet via Moss til Tønsberg. Alt fungerte bra helt til vi skulle kjøre den til verksted for å få reparert klima anlegget i bilen. Plutselig virket ikke motoren sammen med hjul/aksling. Etter «analyse» på verkstedet fikk vi høre at driv verket var slitt og måtte byttes. Nå må vi søke støtte for å få midler til reparasjon. 

Cargo sykkel i «korona støtte» fra Tønsberg Kommune

Tusen takk til Tønsberg kommune for midler til åkjøpe denne flotte sykkelen. Den kan brukes blant annet til å ta med barna ut langs skjærgården og samle flasker og søppel langs strendene. Det er plass til fire barn foran i kassen. Max 70 kilo! Det er «sikkerhetsbelter» slik at alle må sitte fastmontert i hvert sitt hjørne. Føreren kan få god fart, med 7 gir, og elektromotor for støtte til tunge oppoverbakker. Vi har satt på kreakids.no logo foran og på sidene. Hjelm er påbudt for alle som er med på ferden.

Moro med støtte til båt for turer med kreakidsa i skjærgården

Kreakids fikk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Amedie til kjøp av båt til bruk for utflukter med barn og ungdom i Færder -skjærgården, og spesielt for «Creacamp»sommerleir i juni 2022, Nå ser vi at kalesjen er ganske skrøpelig og må byttes. Vi har kontakt med en skredder som kan sy en ny og solid kalesje. Det koster nok ca 15.000,- for en slik så vi må søke støtte for å kunne finansiere denne før sjøsetting i april 2022. 

Velkommen til våre kontorlokaler

Kreakids Vestfold har flyttet inn i Storgaten 20 midt i Tønsberg sentrum. Hos «Single Office» har vi det vi trenger. Vi disponerer et knøttlite kontor med plass til 2-4 personer hvor vi har skrivebord med 4 stoler, 2 stk PC med ekstra stor skjerm,  skriver/scanner, vinyl cutter (for å kunne lage trykk på t-shirts og bildekor ! )  flippover, skap og hyller til vaffeljern og materiell og utstyr, samt kjøleskap for oppbevaring av vaffelrøre. Rett ved siden av er det et «venterom» som passer supert som sosial møtested (Bildet) hvor vi også kan sitte og småprate.

Stort møterom og kurslokale

Rommet har audiovisuelt utstyr og god plass til ca 12 unge Kreakids/Kreagenter. Her skal vi samle barn og ungdom for å planlegge nye spennende aktiviteter. Rommet har også et greit kjøkken som kan være nyttig når vi skal bake og lage kaker til diverse prosjekter. Her kan vi også samle en liten gjeng for å spille brettspill/data gaming, og finne på andre morsomme aktiviteter.